Napi jótett - gondolataim az utóbbi pár hétről

-A A +A

Napi JótettBarátaim körében köztudott, hogy a Napi Jótett szerkesztője vagyok. Ez hatalmas felelősség a mai világban, de ugyanakkor rendkívül hálás feladat is egyben...

Miért is? Gonosz világban élünk, ahol attól sem riadnak vissza egyes emberek, hogy akár egy már elhunyt picibaba szenvedéseit állítsák be magukénak, csakhogy pénzhez jussanak... Nem túlzok, tényleg saját magam találtam szemben egy ilyen hazugsággal.

Néha nem árt paranoiásan figyelni minden apróságra, ami nem illik a képbe, hiszen az ördög a részletekben lakozik. Azonban ha mégis sikerül a csalók és tényleg rászorulók között „lavírozni”, akkor nagyon hálás feladat tud lenni, arról nem is beszélve, hogy sok dologra segít rádöbbenteni az embert. Néha én úgy érzem, hogy a világon a legszerencsétlenebb embere vagyok. Pedig nem. Sőt, ha lehet így fogalmazni, mindenféle egó nélkül, pontosan az ellenkezője áll fenn: a világ legszerencsésebb embere vagyok!

Néhány hete összefogtam a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvánnyal, aki rendszerint daganatos és fogyatékkal gyerekeket támogat. Az utóbbi időben megismerhettem pár olyan gyerekfelnőtt történetét, akik néhány igazi felnőttet meghazudtolóan küzdenek, s harcolnak egy pár négyzetméteres sterilszobában, elzárva a külvilágtól. Nagykorú gyerekeknél egyetlen kapcsolatuk a világgal egy tévé. Más nemnagyon. Mégsem ez a legnagyobb probléma, hanem a sok-sok fájdalom, rosszullét mellett a bizonytalanság a holnap felé! Igen. Ezeknek a gyerekeknek speciálisan, otthon kialakított steril szobára lenne szükségük, ahol miután elhagyhatták a kórházat, családjuk körében gyógyulhatnak tovább... Egy ilyen szoba kialakítása azonban minimum 4-500 000 Ft-ot igényel személyenként. Sok szülő azonban nyilván nem tudja ezt előteremteni gyermeke számára, így egyetlen esélyük maradt: kivárni a steril körülmények között a szigorúan eltöltött időt a kórházban.

Igyekszem segíteni rajtuk a magam módján, hiszen az én sorsom mérhetetlenül jobb az övékhez képest, hát miért ne kaphatnák meg ők is az esélyt?